seyedrezabazyar>

مشاور تحصیلی احسان افشارمنش

++این مطلب توسط احسان افشارمنش تهیه و نشر گردیده است++
مشترک روزنامه مشاورین شوید
پس از تکمیل فرآیند ثبت نام، ایمیل دریافتی را تایید نمایید.
یادداشت سردبیر

زکات علم، نشر آن است!

دوستان و همراهان عزیز:
کلام آغازین را از مدیریت محترم وبلاگ بیان وام می گیرم; هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. فراموش نکنیم که زکات علم نشر آن است و برای سهیم کردن دیگران در آنچه کسب کرده ایم لحظه‌ای نباید درنگ کنیم. 
این وبسایت با دو آدرس: 
در دسترس می‌باشد.                                                                              
احسان افشارمنش
مشاور و روانشناس بالینی

رزرو وقت مشاوره حضوری برای رزرو وقت روی عکس کلیک کن

یک جراحی اساسی

دوشنبه, ۱۶ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۸ ق.ظ

بسیاری از داوطلبان عزیز، وقتی برای کنکور آماده می‌شوند فقط درس می‌خوانند و هیچ کار دیگری برای موفقیت خود انجام نمی‌دهند. منظور این نیست که درس خواندن خوب نیست، بلکه مهم این است که در کنار درس خواندن، لازم است که کارهای دیگری نیز برای موفقیت انجام داد. الان که با شما داوطلبان عزیز صحبت می‌کنیم، تقریباً بیشتر کنکوری‌ها، بخصوص داوطلبانی که می‌توانند رقبای جدی شما محسوب شوند، به صورت پیوسته و خوب در حال درس خواندن هستند و هیچ فرصتی را برای اصولی مطالعه کردن از دست نمی‌دهند. بله، اصولی مطالعه کردن و درست درس خواندن، نکته بسیار مهمی است که تعداد زیادی از شما عزیزان ممکن است به آن کمتر توجه کنید و زمانی متوجه مشکل خود می‌شوید که تا کنکور، زمان زیادی باقی نمانده است و کار خاصی نمی‌توانید انجام دهید؛ پس برای موفقیت هر چه بیشتر در کنکور، لازم است که هر از چند گاهی، یک جراحی اساسی در کار خود و درس خواندنتان انجام دهید. این کار یا همان جراحی اساسی، باعث می‌شود که تلاش شما بیشتر نتیجه داده و موفق‌تر شوید. برای انجام این کار لازم است که به موارد زیر توجه کنید:

1-    امیدوار و پر انرژی باشید
انسان برای هر کاری که در زندگی انجام می‌دهد، نیاز به یک موتور محرک قوی دارد، و این موتور محرک، امید است. بی شک، بزرگترین هنر هر انسانی، امیدوار بودن در شرایط سخت و دشوار زندگی است. البته باید بدانیم که حتی صبور ترین و مقاوم ترین انسان ها نیز گاهی در زندگی دچار یاس و ناامیدی می شوند. بدیهی است افرادی که به زندگی، نگاه مثبت دارند کمتر دچار ناامیدی می‌شوند؛ زیرا این افراد در برابر مشکلات، انعطاف پذیری بالایی دارند و خیلی سریع خود را با شرایط پیش آمده وفق می دهند.
      امیدوار بودن، نیاز به نیروی خارق العاده‌ای ندارد و هر انسانی، قادر به داشتن روحیه عالی خواهد بود؛ به شرط آنکه نگاه و فکر مثبت داشته باشد؛ پس اگر می‌خواهید که در زمان مطالعه و آمادگی برای کنکور امیدوار و شاد باشید، از همین لحظه شروع کنید و برای داشتن روحیه عالی تلاش کنید. شکسپیر می‌گوید: هیچ چیز نیک یا بد نیست، ولی شیوه تفکّر ما امور را نیک یا بد جلوه می‌دهد؛ پس امیدوار باشید و به خود و تلاشتان با یک نظر مثبت نگاه کنید. هر روز برای خود تکرار کنید که موفق می‌شوید و در راهی که در پیش گرفته‌اید، حتماً به نتیجه مورد نظر خود خواهید رسید. همیشه و در هر لحظه‌ای انرژی مثبت خود را حفظ کنید و این انرژی را به خود، اطرافیان و حتی به کتاب ها و جزوه های خود انتقال دهید. آن گاه خواهید دید که چگونه پیشرفت خواهید کرد و چگونه مطالب برایتان به آسانی قابل یادگیری شده و برای همیشه در ذهن شما خواهد ماند.
2-   برنامه‌ریزی خود را به طور مرتب بررسی کنید
اصلی‌ترین و مهم ترین رکن مطالعه برای کنکور، مانند هر کار دیگری پس از داشتن امید و انگیزه، این است که شما برنامه خوبی داشته باشید و البته به این برنامه خوب عمل کنید. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که برنامه درسی شما از هر نظر باید بی عیب و نقص باشد تا شما به مقصود و هدف خود بخوبی دست یابید. هر از چند گاهی، برنامه خود را مورد وارسی قرار دهید و ببینید که هر هفته، چقدر موفق شدید طبق برنامه عمل کنید و در کدام زمان‌ها یا در چه درس‌هایی نتوانستید با برنامه پیش روید. وقتی برای چند هفته، برنامه خود را مورد وارسی قرار دادید و نقاط ضعف و قوت آن را دریافتید، می‌توانید به سادگی، یک برنامه بی نظیر و عالی داشته باشید که می‌تواند بخوبی شما را در راه رسیدن به هدف کمک کند.
عزیزان! توجه کنید که برای یک برنامه خوب، حتماً باید واقع‌گرا باشید و از خودتان و توانایی‌هایتان بیش از حد انتظار نداشته باشید. وقتی به این نتیجه رسیدید که برنامه شما مشکل دارد، بدون تعصب و ناراحتی در جهت جراحی برنامه خود برآیید و به جای ناراحتی و تشویش، خوشحال باشید که توانسته‌اید بموقع از مشکلات برنامه خود مطلع شده و آنها را رفع کنید.
3- خود را بیازمایید
برخی از داوطلبان عزیز، برنامه خوبی دارند، طبق برنامه هم درس می‌خوانند و هر روز، نسبت به گذشته، درس‌های بیشتری را مطالعه می‌کنند؛ اما کافی است که چند هفته یا یکی دو ماه بعد به عقب بازگردند تا متوجه شوند همه یا بیشتر آنچه را که مطالعه کرده اند، فراموش کرده اند. این موضوع، که موضوع بسیار ناراحت کننده‌ای است، باعث می‌شود تا بخش بزرگی از وقت و تلاش داوطلب به هدر رود؛ زیرا او برآورد درستی از ذهن خود و میزان توانایی‌هایش نداشته است یا اصلاً اصل تکرار و مرور را فراموش کرده است.
برای اینکه بتوانید از مطالعه خود نتیجه بهتری بگیرید و در ضمن متوجه شوید که چقدر از آموخته‌هایتان را فراموش نکرده‌اید، خودتان را مورد آزمون قرار دهید. برای انجام این کار، تست زنی کنید. تست زنی موضوعی یا ترکیبی در زمان‌های مناسب باعث می‌شود تا شما بخوبی به نقاط قوت و ضعف خود پی ببرید و در ضمن مطالعه دروس، در صدد رفع این ضعف‌ها نیز تا زمان آزمون برآیید؛ پس معطل چه هستید؟ دست به یک جراحی بزرگ دیگر بزنید. نگران نباشید، نترسید و بدون رودربایستی با خود، برای مطالب مهمی که از ذهنتان رفته است، در اثنای برنامه خود، زمان های مناسبی را در نظر بگیرید و این بار بهتر از قبل مطالعه کنید.
4-   خلاصه‌هایتان را بررسی کنید
وقتی به ماه یا هفته‌های پایانی کنکور نزدیک می‌شوید، دیگر زمان مطالعه مطالب جدید نیست؛ بلکه وقت آن است که شما خلاصه‌هایی را که از قبل آماده کرده‌اید، مطالعه کرده و به این ترتیب در مرورهای کوتاه و البته مؤثر، ذهن خود را بیشتر آماده کنید.
اگر جزو آن دسته از داوطلبانی هستید که تا الان خلاصه‌ای برنداشته‌اید حتماً این کار را انجام دهید. اگر هم از ابتدا خلاصه‌نویسی داشته‌اید، حتماً خلاصه‌های خود را مورد بررسی قرار دهید. برای انجام این کار از دوستان یا همکلاسی‌های خود هم کمک بگیرید. البته خودتان مهم‌ترین شخص در این زمینه هستید. برای انجام این کار، بعد از مطالعه یک درس و سپس وقفه یک هفته‌ای و تست‌زنی آن مطالب، به سراغ خلاصه‌هایتان رفته و ببینید که خلاصه‌های شما چقدر از مطالب اصلی را دربر گرفته یا شامل چه مطالب مهمی نمی‌شود. اگر خلاصه‌هایتان خوب و کامل بود که به همان سبک و سیاق سابق ادامه دهید؛ ولی اگر متوجه شدید که خلاصه های شما ناقص است یا شامل همه مطالب نیست، دست به یک جراحی دیگر در شکل مطالعه خود بزنید.
نگران وقت یا سایر موارد نباشید. مطمین باشید که اگر جلوی ضرر و مشکل را از همین جا بگیرید منفعت بزرگی کسب خواهید کرد. برای انجام این کار، این بار با دقت و حوصله بیشتری خلاصه‌نویسی کنید. یادداشت‌های کوتاه بردارید، زیر مطالب مهم را خط بکشید یا  از فلش کارت استفاده کنید. می توانید همه کارها را با هم انجام دهید؛ به هر حال دقت کنید؛ چرا که شما در ماه یا هفته‌های پایانی باید به این خلاصه‌ها اعتماد کرده و با مطالعه آنها سر جلسه حاضر شوید.
     در پایان حتماً به نکات زیر توجه کنید:
1-    معمولاً بیشتر داوطلبان، مطالعه جدی خود را از پاییز آغاز می‌کنند؛ پس اگر تا الان بخوبی درس نخوانده‌اید حتماً به طور جدی و مؤثر شروع به درس خواندن کنید.
2-    میزان مطالعه و پیشرفت خود را در دروس با مشاور، والدین یا یک دوست در میان بگذارید.
3-    موفقیت‌های بزرگ و کوچک خود را بستایید و به خود جایزه دهید.
4-    وقتی دچار مشکل یا یاس و ناامیدی شدید، موضوع را با والدین، یکی از اعضای خانواده یا دوست مورد اعتماد خود در میان بگذارید.
5-     هر زمان که احساس کردید برنامه درسی، شیوه مطالعه یا هر چیزی که به کنکور شما مربوط می‌شود، دچار مشکل است، حتماً در صدد رفع نقص و مشکل برآیید و راحت از کنار آن نگذرید.
6-     به خود اعتماد کنید و مطمین باشید که در صورت خواستن، حتماً موفق خواهید شد.
7-    به خاطر داشته باشید که نقش فعال در برنامه‌ریزی و آمادگی برای کنکور، شما هستید. اگر تا الان به صورت جدی درس نخوانده یا اصلاً مطالعه نکرده‌اید، مطمین باشید که الان هم برای درس خواندن به منظور آمادگی در کنکور 1395 دیر نیست؛ پس با انرژی و امید، قدم در راه گذاشته و با اراده پیش بروید.

در هر شرایطی خدا را درنظر داشته باشید و با استعانت و یاری از او بخواهید تا بهترین ها را در مسیر شما قرار دهد و حامی و یاری رساننده شما باشد.

  • احسان افشارمنش

نظرات (۰)

برای نظر دادن اولین نفر باشید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">