همراهان عزیز حتما می دونید که استفاده از سهمیه بهیاری در کنکور سراسری به این راحتی ها نیست و چند شرط داره. قبلا هم در موردش حسابی توضیح دادم که چه جوری در زمان انتخاب رشته وارد کاردانش بهیاری بشی. پس بیایید قبل از پرداختن به سهمیه بهیاران برای رشته پرستاری یه مرور اجمالی روی مطالب قبلی داشته باشیم: 

الف- فرض کنید شما پایه نهم هستید و هنوز رشته دور دوم متوسطه خودتون رو انتخاب نکردید. بله این درست همون زمانی هست که شما می توانید بعد از امتحانات خرداد ماه توی آزمون بهیاری شرکت کنید و اگر اسمتون در اومد وارد رشته بهیاری شوید. پس اگر پایه دهمی هستی یا بالاتر نمی تونی به هیچ وجه به این رشته ورود پیدا کنی و با تغییر رشته هم نمیشه !


ب- حالا فرض کنید که وارد رشته بهیاری هم شدین، میشه سهمیه پرستاری گرفت؟ خیر!

شما باید گواهی اشتغال به کار داشته باشید و تازه سه سال هم سابقه کار با شرایطی که در ادامه خواهم گفت داشته باشید.


برای مطالعه بیشتر روی دکمه مطالب بیشتر و ادامه مطلب ...  کلیک کن

ج- اگر تا آخر مطلب خوندی باز هم متوجه نشدی بیا دایرکت اینستاگرام تا بیشتر واست توضیح بدم: *با کلیک اینجا اینستاگرام من رو فالو کن*


و اما شرایط متقاضی استفاده از سهمیه بهیاران برای رشته پرستاری چیا هست؟


1- دارا بودن شرایط عمومی شرکت در آزمون سراسری سال 1401

2- برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی

3- دارا بودن دیپلم «بهیاری» مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش در یکی از نظام‌های زیر:

- نظام قدیم آموزش متوسطه

- نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی به علاوه مدرک پیش دانشگاهی

- نظام جدید (3-3-6)

4- دارا بودن گواهینامه اشتغال به خدمت، اعم از دولتی و یا غیردولتی بعنوان«بهیار» در استان محل خدمت پس از اخذ    مدرک دیپلم به تایید دفتر پرستاری محل خدمت.

5- دارا بودن حداقل سه سال سابقه خدمت اعم از دولتی و غیردولتی به عنوان «بهیار» در استان محل خدمت پس از دریافت مدرک دیپلم بهیاری به تایید دفتر پرستاری محل ارائه خدمت.

6- پذیرفته‌شدگان رشته‌محل‌هایی که شروع تحصیل آن‌ها در مرحله انتخاب رشته، نیمسال اول سال تحصیلی 1402-1401 اعلام می‌شود باید تا 1401/06/31 دارای حداقل سه سال سابقه خدمت به عنوان «بهیار»، و پذیرفته‌شدگان رشته‌محل‌هایی که شروع تحصیل آن‌ها در مرحله انتخاب رشته، نیمسال دوم سال تحصیلی 1402-1401 اعلام می‌شود باید تا 1401/11/30 دارای حداقل سه سال سابقه خدمت به عنوان «بهیار» باشند.


تبصره: پس اگر تا شهریور سه سال سابقه کارت کامل نمیشه پذیرش نیمسال دوم رو باید انتخاب کنی که اون رو هم در ایام انتخاب رشته بیا اینستاگرام تا راهنماییت کنم : *با کلیک اینجا اینستاگرام من رو فالو کن*


شرایط سهمیه:

1- این تسهیلات فقط برای ورود به رشته کارشناسی پیوسته پرستاری در آزمون سراسری است.

2- این سهمیه از سال 1400 به مدت 5 سال قابل اجرا است.

3- اختصاص ظرفیت پذیرش به میزان حداکثر5 درصد از ظرفیت پذیرش هر یک از رشته‌محل‌های رشته کارشناسی پیوسته پرستاری واقع در استان محل خدمت(اشتغال) متقاضی در تمامی دوره‌ها(روزانه، شهریه‌پرداز، دانشگاه آزاد اسلامی، ...) به جز رشته‌محل‌های مخصوص «مناطق محروم» و «مناطق درگیر بلایای طبیعی» و دارای تعهد خدمت خواهد بود.

4- متقاضیان حق انتخاب رشته‌محل‌های مجاز استان‌های دیگر(غیر از استان محل خدمت و اشتغال خود) را ندارند و در صورت رعایت نکردن این ضابطه و قبولی با سهمیه «بهیاری» در رشته‌محل‌های استان‌های دیگر، قبولی داوطلب لغو خواهد شد.

5- برای گزینش در این سهمیه، نمره کل بهیاران با در نظر گرفتن نمره درس «بهیاری» (علاوه بر 5 درس تخصصی گروه آزمایشی علوم تجربی) بعنوان یک درس تخصصی با ضریب 4 و با «تاثیر قطعی» در نمره کل زیرگروه یک در نظر گرفته می‌شود. درس تخصصی «بهیاری» شامل درس‌های مراقبت‌های بهیاری(دستگاه گوارش، دستگاه عضلانی، اسکلتی، پوست، دستگاه تولیدمثل، دستگاه ادراری، بیماری‌های گوش و حلق و بینی و چشم، دستگاه قلب و عروق و خون و دستگاه تنفس)، تغذیه و رژیم‌های درمانی، زیست‌شناسی اختصاصی، بهداشت روانی، بهداشت عمومی، اخلاق و مقررات بهیاری و فن بهیاری(دستورالعمل مقدماتی) است.

6- حدنصاب نمره لازم برای پذیرش متقاضیان حائز شرایط در سهمیه بهیاری هر یک از کد رشته‌محل‌های پرستاری، کسب حداقل 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد آن کدرشته‌محل است. متقاضیان بهیار حائز شرایط داری حدنصاب نمره، با توجه به ظرفیت مربوطه با یکدیگر رقابت می‌کنند.

7- پذیرفته‌شدگان مجاز به انتقال و جابجایی نیستند.

8- میزان تعهد خدمت استفاده‌کنندگان از این سهمیه دو برابر طول مدت تحصیل و مطابق مقررات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

9-یبرنامه آموزشی مطابق برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی است و درس‌هایی که دانشجو در دوره بهیاری گذرانده است در مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری، تطبیق واحد داده نمی‌شود و دانشجو ملزم به گذراندن تمامی دروس مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری است.

10- طول دوره تحصیل و نظام آموزشی مطابق آیین‌نامه آموزشی مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی است.