راهنمای گام به گام برای جبران نیم سال اول!
حتما تا الان دیگر امتحان ها را پشت سر گذاشته اید و دارید برای نیم سال دوم خود را آماده می کنید. اگر حس می کنید به آن صورتی که باید و شاید تلاش نکرده اید و یا حتی تلاش خود را بی ثمر می بینید، در این مقاله با ما همراه باشید.
1- گزارشی جامع از گذشته بنویسید
تا زمانی که پشت سرتان را نگاه نکنید تا متوجه شوید از چه راهی آماده اید، نمی توانید بفهمید ادامه راه را چگونه طی کنید. پس کسی موفق خواهد بود که بتواند گذشته را ترسیم کند. برای این کار باید سه مرحله را انجام دهید:
• لیستی از مباحث دروس مختلف تهیه کنید و کاملا آن ها را ریز کنید.
• تا جایی که به خاطر دارید تست ها و تمارینی که از آن مباحث حل کرده اید بنویسید و نسبت به تلاش خود از 0 تا 20 نمره ای به خود بدهید
• نمره ای را که در آن درس گرفته اید، جلوی هر درس نوشته و اگر دبیر به شما برگه های ترم اول را نشان داده است، نمره هر مبحث را جلوی خودش بنویسید تا معلوم شود لنگی شما از کدام بخش سرچشمه می گیرد.
حالا که طبقه بندی های بالا را انجام داده اید، سه قسمت مهم برای ارزیابی جلوی روی شما است. اگر نمره خودتان بر حسب تلاش با میزان 1± از نمره واقعی باشد وضعیت شما خوب است. اگر بین 2± تا 4± باشد، باید دلایل را بیابید و بیشتر از آن نیاز به دگرگونی جدی دارید. دقت کنید که انحراف ساعت را با ± نشان داده ایم، یعنی به همان اندازه که باید نگران علامت منفی باشیم، باید دغدغه این را داشته باشیم که اگر تلاش ناچیزی کرده ایم به چه دلایلی نمره بالاتری از انتظاراتمان داشته-ایم.
2- خودتان را آزمایش کنید
حالا که گزارشی جامع از گذشته نوشته اید، باید ببینید عادت شما در حال حاضر برای الگوی گذران وقتتان چیست؟ اگر اشراف کامل به برنامه روزانه خود داشته و عادت به برنامه ریزی دارید، نیازی به انجام و ثبت آزمایشی برنامه روزانه خود ندارید. در غیر این صورت به مدت 3 روز تا یک هفته از لحظه ای که از خواب بیدار می شوید تا زمانی که می خوابید برنامه روزانه خود و تمام کارهایی که انجام می دهید، حتی زمان های رفت و آمد خود را ثبت کنید.
3- بدنه ی برنامه خود را بنویسید
تمام روزهای باقی مانده تا 15 اردیبهشت را روی تقویم علامت زده و یا روی کاغذ بنویسید. اگر امتحان های کلاسی روز مشخصی دارد، مشخص نمایید و حتما برنامه های ثابتی مانند مدرسه رفتن، کلاس زبان و ... را که از راه 2 متوجه شده اید روی برنامه جدا کنید. برای دروس اختصاصی بر حسب ضریبی که در دفترچه آزمون های آزمایشی تان دارد، ساعت در نظر بگیرید. به طور مثال اگر ریاضی ضریب 4، فیزیک ضریب 3 و شیمی ضریب 2 داشته باشد، و قرار باشد در طول هفته 20 ساعت بر حسب ساعت های خالی برنامه خود درس بخوانید با یک تناسب ساده تقریبا باید هفته ای 8/8 ساعت ریاضی مطالعه کنید
4- با معلم هر درس مشورت کنید
بعد از این که برنامه خود را مرتب کرده اید، با معلم مربوطه به هر درس نقشه راه خود را نشان داده و به او بگویید در پیدا کردن نقاط ضعف شما در آن درس، مشاوره دهد
در آخر باید خاطر نشان کنیم که حواستان باشد وقت بسیار محدودی در نیم سال دوم دارید و با شروع تعطیلات عید هم اگر برنامه مشخص و هدفمندی نداشته باشید، امکان دارد نه تنها بتوانید جبران کنید بلکه نسبت به نیم سال اول افت شدیدی پیدا کنید. پس از همین الان برنامه ریزی خود را شروع کنید.
- ۹۴/۱۱/۰۴